Therapy rocks!

Parerea mea, ca terapeut care, in fiecare zi, invata ceva nou este ca terapia misca sufletele si pune in miscare creierul. Sigur, s-ar putea gasi oameni care mi-ar spune ca e normal sa spun astfel de lucruri pentru a aduce terapiei o bila alba in plus! Cu tot respectul, cei care spun asta sunt cei care nu au incercat niciodata terapia! Si mai sunt cei care se duc la terapeut cu intentia de a-i demonstra ca nu are dreptate.

Cei care au mers sau merg la terapie cu inima deschisa, cu speranta ca o alta perspectiva nu va face decat sa-i ajute, sunt de alta parare. Acestia investesc in ei insisi, in viiitorul lor si al copiiilor lor.

Am vazut o doamna de peste 70 de ani care a venit la grupuri de dezvoltare cu gandul de a intelege ce s-a petrecut cu viata ei de copiii si nepotii au acum de suferit. ”Putinul timp pe care il mai am, il voi folosi asa cum se cuvine, ca sa imi rezolv eu greselile mele si sa nu le pun in carca lor… am aceasta dorinta de a lasa curat in urma mea”.

Acordam prea multa atentie hainelor, mancarii si distractiei, cheltuim prea mult pentru a avea mai mult si mai mult din toate acestea cu gandul ca ne vom simti impliniti, cand, de fapt, am putea cheltui mult mai putin si sa fim mult mai bine, mai doritori de a darui iubire, recunostinta, mai doritori de a imbratisa si a zambi.

Investeste cu grija, investeste in tine si, daca vrei neaparat sa cumperi, cumpara-i sufletului tau, putina caldura! Vei primi cum nici nu te gandesti!