Fii bine cu tine in cuplu! – 23-25 septembrie 2015

FII BINE CU TINE IN CUPLU – libraria Carturesti 23-25.09.2015

Ai nevoie de o “trusa” cu instrumente, pentru a croi sau a ajusta relatia de cuplu? Ai vrea sa imbunatatesti felul in care te raportezi la cei din familie sau la colegii de serviciu? Ti-e teama sa dai curs unor relatii mai intime, ca sa nu devii prea vulnerabil? Vrei sa intelegi de ce o relatie care mergea struna s-a frant parca “din senin”? Participa la cele trei zile ale evenimentului Fii bine cu tine in cuplu (23-25 septembrie 2015) pentru a gasi nu neaparat raspunsuri de-a gata, cat cai personale pentru a-ti pune intrebarile adecvate si a gasi pe cont propriu solutiile care ti se potrivesc.

Vino la Carturesti-Verona si intra in dialog cu trei psihoterapeute experimentate din echipa Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT). Afla tot ce voiai sa stii despre imbunatatirea relatiilor si vindecarea ranilor din trecut, participand la atelierele din Fii bine cu tine in cuplu , ce se vor desfasura incepand cu orele 18.30 la Carturesti-Verona. Evenimentele sunt organizate de ISTT in colaborare cu Editura Trei.

Intrarea la evenimente este libera.

PROGRAM EVENIMENTE – Libraria Carturesti Verona / Bucuresti

Data: 23 septembrie (miercuri) – ora 18.30

Roxana Agafitei – Busola drumetiei in doi: ce ne ghideaza, ce ne instraineaza.
“Daca ceva functioneza, fa mai mult! Daca ceva nu functioneaza, fa ceva diferit!” Sunt doua principii foarte simple, dar atat de greu de pus in practica, mai ales cand vorbim despre relatii. Anumite obiceiuri, credinte, atitudini sau cuvinte pot creste si sustine relatia, dupa cum altele o pot eroda. Te invitam sa vorbim despre ele, sa demontam mituri, sa folosim informatii venite din cercetarile de calitate si sa reflectam, fiecare, la propria relatie: continuam cu ce facem deja sau incercam (indraznim) ceva diferit?

Despre invitat: Roxana Agafitei este psihoterapeut, membru al ISTT, sustinator pasionat al ideii ca “acolo unde apar probleme, se ivesc intotdeauna si solutii”. Ca om si profesionist, crede ca faptul de a putea privi la propriile traume si de a imbratisa vulnerabilitatile personale este ceea ce ii face pe oameni sa fie in mod real puternici, oferindu-si astfel sansa la o viata fericita, cu sens, si la relatii sanatoase.

Data: 24 septembrie (joi) – ora 18.30

Adela Mihalcea: Cat de departe este aproape? Cum depasesti tema de intimitate.
Intimitatea este una dintre cele mai frumoase experiente pe care o putem avea cu altcineva. Nimic nu se compara cu posibilitatea de a impartasi cele mai profunde ganduri si sentimente cu celalalt, de a ne arata pe deplin, pentru a fi vazuti si cunoscuti. Totusi, de multe ori, teama este mai mare, ne blocheaza, ne face sa ne retragem, sa tacem si sa lasam privirea in jos. Si, cu cat ne dorim mai tare sa ne apropiem, cu atat ne indepartam mai mult. Putem iesi din acest impas ca sa ajungem sa ne bucuram de o intimitate reala care, uneori, poate ramane doar la stadiul de vis?

Despre invitat: Adela Mihalcea este psihoterapeut format in terapii scurte centrate pe resurse si solutii. Curiozitatea de a descoperi noi fatete ale personalitatii umane au facut-o sa fie interesata de diverse abordari terapeutice (experientiala, narativa, transgenerationala), dar cel mai mult a fost fascinata de terapia traumei, abordare care ofera posibilitatea de a ne regasi acea parte a propriei identitati ce a fost pierduta sau uitata in urma unei experiente traumatice.

Data: 25 septembrie (vineri) – ora 18.30

Diana Vasile: Din senin…
Se intampla tot felul de lucruri intr-o relatie, aparent din senin: ne intalnim, apare chimia, se itesc conflictele, se rezolva disensiunile… Uneori, tot din senin, dispare chimia, dispar conflictele si se dizolva si relatia! Sau, spun unii invatati, fii “zen” si vei gasi solutii la toate problemele! Asa ca m-am gandit sa exploram impreuna seninul si sa ne luminam… Ce este, cum se manifesta, cum il pastram, cum lucreaza pentru noi!

Despre invitat: Diana Vasile este psihoterapeut si conferentiar universitar la Universitatea Hyperion din Bucuresti si la Universitatea din Bucuresti. Interesul sau se centreaza pe reechilibrarea psihica si dezvoltarea personala a celor care au trait experiente stresante si traumatizante. In ultimii 8 ani a obtinut o intelegere profunda si o imbinare originala a psihotraumatologiei, a teoriilor referitoare la relatii si familie, a terapiilor scurte si a metodei constelarii intentiei.

Mai multe detalii despre lectorii Fii bine cu tine in cuplu puteti afla de pe site-ul www.psihotrauma.ro.