Cine sunt eu ca urmare a ceea ce a fost si este? TREBUIE SA..- 07.05.2016

Exista situatii cand ‘’trebuie sa..’’ ne ajuta sa respectam anumite conduite etice si morale pentru binele nostru, al tuturor.
Insa, in cele mai multe cazuri, ‘’trebuie sa….’’ a devenit o regula personala deosebit de stricta. Aceasta regula ne calauzeste si ne structureaza.
A ne identifica regula sau regulile personale este important deoarece reprezinta temelia actiunilor noastre. Regula se aseaza intre noi si realitate, ea directioneaza un fel de a fi dar nu tine seama neaparat de realitatea drumului de parcurs.
Aceste reguli apar, de obicei, atunci cand un copil incearca sa-si gaseasca locul in familie si/sau in societate sau pentru a suporta mai bine anumite lovituri. De exemplu: ‘’trebuie sa fiu perfect pentru ca doar asa voi acceptat/voi fi valoros/voi putea face fata intamplarilor din viata’’. Intarirea sistematica a acestei reguli o va ridica la grad de virtute uitand sau netinand cont de marile exigente la care ne auto-supunem, fara a mai spune ca si daca reusim sa fim perfecti (ceea ce este, evident, putin probabil) acest lucru nu ne garanteaza valoarea sau acceptarea din partea celorlalti.
Alte tipuri de reguli: trebuie sa controlezi totul, trebuie sa stii sa iei decizii, n-ar trebui sa am decat zile pasionante, trebuie sa reactionezi pe moment, toata lumea trebuie sa ma inteleaga, trebuie sa fiu mereu iubit/apreciat, trebuie sa fiu corespunzator in orice loc, cu oricine, trebuie sa fac pe plac tuturor

Te invit la un nou workshop de constelatii, pe 7 Mai 2016, pentru a:
– Vedea ce tipuri ‘’trebuie sa…’’ aplici in viata ta si cum te incurca asta
– Descoperi ce se ascunde in spatele acestei conditionari personale
– Invata sa te intrebi ‘’Dar de ce trebuie sa …?” si sa gasesti raspunsuri adecvate, flexibile si in acord cu cine esti cu adevarat
– Incepe sa indraznesti sa iesi din tiparele acestor reguli, respectandu-te pe tine dar si pe ceilalti

Orar: 10-18:30, cu pauze de cafea si o pauza de pranz de 45 minute
Locatia: Bd Magheru nr 26. Detalii despre adresa se vor primi la inscriere.
Cost: 170 de lei.

Pentru inscriere poti suna pana la data de 04.05.2016 la tel 0726.113.331 sau poti trimite un email la adresa adelam110@gmail.com. Inscrierea implica un avans de 100 lei. In cazul in care nu mai poti participa avansul nu este returnabil dar orice persoana pe care o trimiti in locul tau va fi binevenita ca si tine.
Fiecare participant poate lucra cu ceea ce este important pentru el, tema fiind orientativa.

Despre metoda:
Metoda Constelatiilor este o metoda de psihoterapie fondata de Bert Hellinger, in Germania inca din anul 1995 si este bazata pe mai multe forme de terapie: psihanalitica, de grup, tranzactionala, terapia familiei, NLP, psihodrama. Hellinger a afirmat ca prin metoda constelatiilor se descopera dinamicile compensatoare inconstiente din familii aparute ca urmare a loialitatii puternice a copilului fata de parinti, a secretelor, a dinamicii victima-agresor, a excluderii unui membru al familiei si altele.
In prezent, practic aceasta metoda avand la baza teoria psihotraumatologiei multigenerationale dezvoltate de prof. Franz Ruppert. Prin aceasta metoda exploram, de fapt, structurile noastre psihologice. Toate evenimentele dificile din viata noastra ne schimba identitatea, ne influenteaza EUL (una din functiile de baza ale psihicului uman) si, deoarece exista intotdeauna o voce in interiorul nostru care intreaba: ‘’Cine sunt eu?’’, “Aceasta este viata mea?’’, atunci atentia noastra e necesar sa fie indreptata spre recuperarea sinelui autentic.

Cum se lucreaza?
Se alege intentia (ce dorim sa schimbam sau la ce vrem sa ne uitam). Cuvintele alese in intentie sunt foarte importante pentru cel care lucreaza pentru ca in aceste cuvinte sunt puse perceptii, reprezentari, trairi, cauze ale blocajelor, simptomelor. Cuvintele din intentie ne duc mai apropae de indentitatea noastra. Se alege, din grup, un reprezentant pentru fiecare cuvant. Odata plasat in constelatie, reprezentantul poate ‘’prin intermediul abilitatilor noastre perceptuale sa reprezinte sau sa participe si sa empatizeze in forma cea mai potrivita din punct de vedere fizic, emotional si mental cu circumstantele altor membri sau cu fortele din sistemul de familie…’’ (Albrecht Mahr).
Cu drag,
Psihoterapeut Adela Mihalcea
www.adelamihalcea.ro