Cer putere. Nu o voi confunda cu controlul – D. Chopra

Aceasta este o afirmatie despre puterea din interior.

Spiritul iti aduce putere. Este un paradox, deoarece calea spiritului spre putere implica predare, smerenie, iertare si acceptare- nu tocmai calitatile pe care le asociem cu oamenii puternici.

In lumea ego-ului, putere inseamna sa ai abilitatea de a controla situatiile in beneficiul tau, sa manipulezi sau sa domini oamenii, pentru a-i determina sa faca ce vrei tu. Daca ceea ce doresti este cel mai mare bine pentru toti, ego-ul nu mai are ce spune. O astfel de putere, care este generoasa, altruista, devotata, increzatoare si rabdatoare, e incontestabil feminina. Ea apartine sfintilor si mamelor. Manifestand aceasta putere, dovedesti convingerea ca poate exista putere fara agresiune, dominare si control.

Exista oare putere reala in aspectul feminin? Desigur ca exista si chair daca ego-ul si-a exercitat puterea mult timp, puterea spirituala s-a aflat intotdeauna la conducere. Puterea spirituala patrunde in toate aspectele vietii, fiind inteligenta care alimenteaza si organizeaza toate formele- de la atom la cosmos. Aceasta putere asteapta sa o captezi. Ea vine din interior si nimic nu o poate opri, o data de ai descoperit sursa ei in sinele tau adevarat.