Ce este Reiki?

Reiki este o stiinta straveche de vindecare energetica la toate nivelurile, fizic, mental, emotional, spiritual. Inseamna, in traducere, energia (ki) universala (rei) care ne inconjoara si care ne patrunde intreaga fiinta si pe baza careia este alcatuit intregul Univers. Fiind un simbol/ cuvant japonez, iar semnificatia lui este mult mai ampla, avand mai multe niveluri de intelegere. Reiki este mai exact constientizarea si lucrul cu aceasta Energie Universala.

Sistemul actual de vindecare Reiki a fost dezvoltat de Mikao Usui in prima jumatate a secolului 20, dupa ce acesta a obtinut / inteles in urma unei meditatii de 21 de zile modul in care un om poate accesa si folosi pentru vindecare Energia Universala, careia el i-a dat numele de Reiki.

Ca in toate domeniile, exista foarte multi oameni care spun ca stiu, dar realitatea este ca fac foarte multe greseli: mint, manipuleaza, se folosesc de ceilalti. Ei uita insa principiul de baza: ca primesti inapoi ceea ce daiAstfel apare distinctia intre Reiki si pseudo-Reiki! Mikao Usui a creat un sistem foarte simplu, care se baza pe alinierea cu ordinea divina a Vietii si nu pe dezvoltarea sau impunerea vointei personale a cuiva. Dar, de atunci, multi oameni au dus “Reiki” tot mai departe in teritoriul vointei personale si al manipularii. Intr-adevar, sute de sisteme “Reiki” au fost inventate.

Reiki este intelepciune si energie, ne stimuleaza dezvoltare propriei finite, ne echilibreaza fizic si spiritual, ne vindeca si poate scoate la iveala intregul nostru potential, ne ofera sanatate, ne indruma catre fericire.

In corpul nostru exista viata sau, asa cu alte cuvinte, “energie vitala”. Aceasta energie ne permite sa ne traim viata in forma cea mai buna si cu un scop precis, oferindu-ne abilitatea naturala de autovindecare. Conform practicii japoneze Reiki, aceasta energie circula prin corpul nostru si ne ajuta sa inlaturam sau chiar sa impiedicam dezechilibrele energetice in scopul vindecarii bolilor la orice nivel.

Reiki nu este o religie, nu este nici practica new-age. Poate fi folosita de absolut oricine care doreste sa practice aceasta forma de vindecare. Nu invatati si nici nu practicati Reiki, “dupa ureche” sau de pe internet. Cautati un maestru de incredere si nu va opriti din cautare pana cand nu simtiti ca rezonati pozitiv cu acea persoana.

Energia Reiki poate fi transmisa catre tine sau catre alta persoana sau plante si animale,aflate in apropiere sau la distanta, de cele mai multe ori cu ajutorul simbolurilor sau fara acestea. Simbolurile sunt instrumente de antrenament, ca in orice alta tehnica radianta, iar la un moment, cand devenim suficienti de constienti, putem renunta la “serviciile lor”. Cea mai importanta este intentia, pentru a intra in legatura cu energia universala. Am auzit cu totii sau ni s-a intamplat chiar sa ne gandim la o persoana si aceasta sa ne sune sau sa ne viziteze intr-un interval scurt de timp.

Reiki respecta intr-totul cele 5 principii esentiale ale spiritualitatii:

1.    De astazi ma eliberez de orice ingrijorare

2.    De astazi ma eliberez de orice suparare

3.    De astazi sunt plin de recunostinta si imi respect parintii, profesorii si stramosii

4.    De astazi traiesc cinstit si corect

5.    De astazi respect viata din jurul meu, sub toate formele

Incepand cu 1980, Reiki a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa, astfel incat astazi se practica chiar in spitalele americane si europene. Exista societati de asigurare in Elvetia care ramburseaza costurile pentru tratamentele Reiki. Se apreciaza ca exista, in present, milioane de practicanti Reiki si zeci de maestri Reiki, organizati in scoli, centre sau asociatii.

 

Orice om are dreptul, prin nastere, sa traiasca bine si sa fie fericit. E adevarat ca prin durere se platesc anumite greseli, dar se poate plati si altfel, nu doar prin suferinta. Se spune ca durerea este un semnal care indica o greseala. Dar odata remarcata, rolul ei s-a incheiat si astfel poate fi inalturata fara nici o retinere. Reiki este o poarta ce ni se deschide pentru a descoperi diverse comori. Cheia fericirii si armoniei este iertarea. A noastra insine si a celorlalti!

 

Nu poti oferi altora decat ceea ce iti poti oferi tie! Intentia reprezinta totul. Respecta energia si trateaza cu iubire in suflet! Energia universala inseamna bucurie. Cand suntem in contact cu ea, suntem in contact cu sursa adevaratei vindecari si iluminari.