Cine sunt eu ca urmare a ceea ce a fost si este? EU si NOI – 12 Martie 2016

In cea mai mare parte, identitatea se formeaza prin relationarea cu ceilalti. Felul in care s-au creat legaturi si relatii in primii ani de viata are consecinte asupra identitatii noastre si a felului in care ne raportam la noi insine si la ceilalti oameni pe care ii intalnim de-a lungul vietii. Daca un parinte ne spune ca suntem insuficient de buni, iar altul spune ca nu trebuie sa-mi fac griji, pe care il cred? Cine sunt eu atunci cand parerile celorlalti sunt diferite sau cand se schimba?
Acestea sunt intrebari care ne pot urmari de-a lungul intregii vieti.

Dezvoltarea lui EU este incorporata in dezvoltarea lui NOI inca de la inceput. Ne putem dezvolta ca individualitate unica doar prin relationare cu altcineva, prin identificare cu o alta persoana. Doar ca ofertele de NOI pe care le avem la inceputul vietii nu pot fi puse la indoiala pentru ca nu exista in noi aceasta capacitate de a ne intreba: Oare felul in care cei din jur relationeaza cu mine imi foloseste sau imi dauneaza?

Pe masura ce crestem si ne maturizam incepem sa avem posibilitatea de a alege notiunea de NOI. Incepem sa avem curajul de a experimenta alte laturi ale sinelui nostru pentru ca, in acest fel, sa trecem de la la EU si TU, adica NOI, la simplul EU. Si, pe masura ce ne ne cunoastem pe noi insine, suntem mult mai in masura sa alegem un NOI mai real, mai constient, mai hranitor.

Te invit, pe 12 Martie 2016, sa:
– incepi sa nu te mai simti singur in relatiile cu ceilalti
– te intalnesti cu partea din tine, negata sau reprimata, alaturi de oameni care au aceeasi nevoie
– nu te mai ascunzi in spatele unui NOI (relatie, casatorie, familie, companie)
– gasesti un echilibru intre nevoia de a fi cu ceilalti si nevoia de a fi autonom
– redescoperi capacitatea de a arata iubire si empatie sanatoasa

Orar: 10-18:30, cu pauze de cafea si o pauza de pranz de 45 minute
Locatia: Bd Magheru nr 26. Detalii despre adresa se vor primi la inscriere.
Cost: 170 de lei.

Pentru inscriere poti suna pana la data de 09.03.2016 la tel 0726.113.331 sau poti trimite un email la adresa adelam110@gmail.com. Inscrierea implica un avans de 100 lei. In cazul in care nu mai poti participa avansul nu este returnabil dar orice persoana pe care o trimiti in locul tau va fi binevenita ca si tine.
Fiecare participant poate lucra cu ceea ce este important pentru el, tema fiind orientativa.

Despre metoda:
Metoda Constelatiilor este o metoda de psihoterapie fondata de Bert Hellinger, in Germania inca din anul 1995 si este bazata pe mai multe forme de terapie: psihanalitica, de grup, tranzactionala, terapia familiei, NLP, psihodrama. Hellinger a afirmat ca prin metoda constelatiilor se descopera dinamicile compensatoare inconstiente din familii aparute ca urmare a loialitatii puternice a copilului fata de parinti, a secretelor, a dinamicii victima-agresor, a excluderii unui membru al familiei si altele.
In prezent, practic aceasta metoda avand la baza teoria psihotraumatologiei multigenerationale dezvoltate de prof. Franz Ruppert. Prin aceasta metoda exploram, de fapt, structurile noastre psihologice. Toate evenimentele dificile din viata noastra ne schimba identitatea, ne influenteaza EUL (una din functiile de baza ale psihicului uman) si, deoarece exista intotdeauna o voce in interiorul nostru care intreaba: ‘’Cine sunt eu?’’, “Aceasta este viata mea?’’, atunci atentia noastra e necesar sa fie indreptata spre recuperarea sinelui autentic.

Cum se lucreaza?
Se alege intentia (ce dorim sa schimbam sau la ce vrem sa ne uitam). Cuvintele alese in intentie sunt foarte importante pentru cel care lucreaza pentru ca in aceste cuvinte sunt puse perceptii, reprezentari, trairi, cauze ale blocajelor, simptomelor. Cuvintele din intentie ne duc mai apropae de indentitatea noastra. Se alege, din grup, un reprezentant pentru fiecare cuvant. Odata plasat in constelatie, reprezentantul poate ‘’prin intermediul abilitatilor noastre perceptuale sa reprezinte sau sa participe si sa empatizeze in forma cea mai potrivita din punct de vedere fizic, emotional si mental cu circumstantele altor membri sau cu fortele din sistemul de familie…’’ (Albrecht Mahr).
Cu drag,
Psihoterapeut Adela Mihalcea