Grup de suport pentru singles

Te invit sa participi la un grup de suport terapeutic dedicat special celor care sunt singuri, dar care isi doresc in continuare o relatie de cuplu. Scopul acestui grup este de a crea posibilitatea impartasirii de idei, ganduri, trairi, putinte si neputinte pe care fiecare le experimenteaza si care ar putea fi de ajutor pentru ceilalti. De multe ori, a afla ca nu esti singur, ca sunt si alti oameni care se confrunta cu probleme, aceleasi sau altele,poate fi in sine o usurare. Intr-o astfel de interactiune poti afla solutii la care nu te-ai gandit sau poti ajuta pe cineva cu propriile experiente.

Beneficiile participarii la un grup de suport pot fi:
– Crearea unei mici comunitati in care simti ca te regasesti si in care vezi ca nu esti singura/singurul care gandeste sau simte intr-un fel anume. Iar daca gandesti si simti diferit, cu siguranta va fi de ajutor si pentru tine, prin feedback-ul primit, dar si pentru ceilalti, prin gasirea unei perspective noi
– Empatia membrilor grupului – cand ceilalti te inteleg, te simti acceptat si, in acest fel se reduce sentimentul de izolare, rusine, singuratate
– Ajutorul reciproc oferit – altruismul este o calitate naturala a oamenilor, de multe ori uitata datorita unor experiente dificile
– Posibilitatea de a vorbi in siguranta despre experientele tale – Acest grup are ca scop exprimarea personala onesta, fara teama, a gandurilor si sentimentelor legate de ce se intampla in viata fiecaruia dar si a celor legate de diferite persoane din grup, tocmai pentru ca fiecare sa vada efectele felului in care simt si gandesc. Prezenta noastra acolo va avea ca rol sustinerea fiecarei persoane si a grupului pentru ca exprimarea sa ajute pe mai departe tuturor, fara sa existe agresivitate de orice fel.
– Exprimarea deschisa si onesta a emotiilor

CUM SE DESFASOARA?
-Acest grup de suport este un proiect pilot ce se va intinde pe parcursul a 3 sesiuni de cate 2 ore, cu posibilitati de prelungire in functie de nevoile si posibilitatile voastre si ale noastre.
– este gratuit
– se desfasoara online, in ziua de joi intre orele 16-18, o data la 2 saptamani. Vom folosi platforma zoom, este usor de utilizat, va vom trimite linkul pe care doar dati click.
– intalnirile presupun impartasire si vor oferi timp fiecarei persoane care doreste sa ia parte activ, lucru pe care il incurajez cu putere!:). Nu este posibil ca, intr-o sesiune, sa vorbeasca o singura persoana.
– este un grup deschis ceea ce inseamna ca de-a lungul celor 3 sesiuni exista posibilitatea sa intre persoane noi care vor fi prezentate grupului deja format.
– Ca la toate grupurile de suport, de dezvoltare personala sau terapeutice fiecare va respecta conditiile de confidentialitate a membrilor grupului si a discutiilor dintre acestia,printr-un acord scris, direct pe platforma zoom, la fiecare intalnire.
– numar persoane – minim 5 – maxim 20; la numarul maxim vom opri accesul pe platforma. Regulile de grup vor fi comunicate la fiecare sesiune.
– regulile grupului vor fi comunicate la fiecare sesiune.
– lectori – Adela Mihalcea si Monica Lespezanu
– inscrierea se va face pana la 28 aprilie 2020 la adresa de mail adelam110@gmail.com

Subiectele de discutie sunt libere, dar va propunem 3 teme:
Sesiunea 1 – sa fii single intr-o perioada de distantare sociala – greutati, temeri, solutii – 30 Aprilie 2020
Sesiunea 2 – ce este multumitor si ce este dezamagitor in a fi single? Ce intrebare ti-ai adresa? Dar unui eventual partener? – 14 Mai 2020
Sesiunea 3 – ce inseamna pentru tine sa ai o relatie de cuplu? Ce ai vazut la tine si ce ai invatat in ultima ta relatie de cuplu? – 28 Mai 2020

Va asteptam!