Cine sunt eu ca urmare a ceea ce a fost si este? 28.01.2017

PE PLACUL CELORLATI!

“Nu stiu care e cheia succesului, dar cheia esecului e sa incerci sa mulţumesti pe toata lumea.” Bill Cosby.

A face celorlati pe plac este ceva normal si ceva de dorit. E normal sa fim de ajutor, e normal sa daruim din timpul nostru, din modul nostru de gandire sau din sentimentele noastre persoanelor dragi, fie ca sunt familie, prieteni sau colegi. Uneori sunt chiar si oameni straini.

Cand le facem celorlalti pe plac, e clar ca suntem persoane devotate pe care se poate conta. Suntem persoane serioase, amabile si, mai ales, de incredere. Aproape toti ceilalti stiu ca suntem organizati atat de bine incat suntem capabili sa ajutam in orice moment. Mai suntem caracterizati ca fiind draguti, grijulii, ingaduitori, puternici, chiar de neinlocuit.

Dar cand facem DOAR pe placul celorlati sau cand facem cate ceva pentru noi din dorinta, constienta sau nu, ca cineva sa ne placa si chiar sa ne iubeasca, fara sa ne permitem sa cerem si noi ceva, fara sa spunem vreodata NU, fara sa ne odihnim sau renuntand la mare parte din dorintele si visurile noastre, atunci apare problema. Iar problema vine impreuna cu teama ca ceilalti sa nu fie dezamagiti de noi sau, mai mult decat atat, teama ca noi sa nu devenim dezamagiti de noi.

La workshop-ul din 28 ianuarie 2017:
– Ne uitam la motivele pentru care facem atat de des pe placul celorlati
– Incercam sa schimbam, rand pe rand, din temerile noastre
– Ne gasim curajul de a spune NU acolo unde este cazul si descoperim impreuna UNDE este cazul
– Construim repere noi pentru imaginea de sine si increderea in noi insine

Orar: 10-18:30, cu pauze de cafea si o pauza de pranz de 45 minute
Locatia: Bd Magheru nr 26. Detalii despre adresa se vor primi la inscriere.
Cost: 200 de lei.

Pentru inscriere poti suna pana la data de 25.01.2017 la tel 0726.113.331 sau poti trimite un email la adresa adelam110@gmail.com. Inscrierea implica un avans de 100 lei. In cazul in care nu mai poti participa avansul nu este returnabil dar orice persoana pe care o trimiti in locul tau va fi binevenita ca si tine.

Fiecare participant poate lucra cu ceea ce este important pentru el, tema fiind orientativa.

Despre metoda:
Metoda Constelatiilor Identitatii ne ajuta sa vedem, sa ne apropiem, sa contientizam ranile noastre interioare pe care le ascundem, cu multa grija, prin mecanismele de protectie. Ne ajuta sa identificam conflictele interne si sa deblocam emotii. Ne invata sa avem rabdare, sa iesim din iluzii, sa renuntam la mijloacele de dominare si victimizare, sa ne asumam responsabilitatea pentru viata noastra, sa crestem partile sanatoase si sa ne intregim identitatea proprie
In prezent, practic aceasta metoda avand la baza teoria psihotraumatologiei multigenerationale dezvoltate de prof. Franz Ruppert. Prin aceasta metoda exploram, de fapt, structurile noastre psihologice. Toate evenimentele dificile din viata noastra ne schimba identitatea si ne influenteaza EUL (una din functiile de baza ale psihicului uman).
Este greu sa ne dezvoltam Eul pentru ca avem nevoie de ceilalti. De exemplu, indeplinirea nevoilor simbiotice din prima parte a vietii noastre ne face sa apartinem exclusiv altor persoane (mama, tata) si facem orice ca ele sa ni le implineasca: ‘’trebuie sa fiu cum vor, sa fac ce vor ca sa primesc ceva’’. Si, uneori, pare ca renuntam la cine suntem si la ce ne dorim sa facem pentru ca apare ideea ‘’primesc de la ceilalti doar daca nu mai sunt EU’’.
In restul vietii noastre exista intotdeauna o voce in interior care intreaba: ‘’Cine sunt eu?’’, “Aceasta este viata mea?’’ si, atunci, atentia noastra e necesar sa fie indreptata spre recuperarea sinelui autentic.

Cum se lucreaza?
Se alege intentia (ce dorim sa schimbam sau la ce vrem sa ne uitam). Cuvintele alese in intentie sunt foarte importante pentru cel care lucreaza pentru ca in aceste cuvinte sunt puse perceptii, reprezentari, trairi, cauze ale blocajelor, simptomelor. Cuvintele din intentie ne duc mai apropae de indentitatea noastra. Se alege, din grup, un reprezentant pentru fiecare cuvant. Odata plasat in constelatie, reprezentantul poate ‘’prin intermediul abilitatilor noastre perceptuale sa reprezinte sau sa participe si sa empatizeze in forma cea mai potrivita din punct de vedere fizic, emotional si mental cu circumstantele altor membri sau cu fortele din sistemul de familie…’’ (Albrecht Mahr).
Cu drag,
Psihoterapeut Adela Mihalcea
www.adelamihalcea.ro