Omul-erou

Este minunat sa te gandesti la ceilalti, sa le vrei binele, sa ii imbratisezi, sa ii ingrijesti. Este minunat sa vrei ca toti oamenii sa fie fericiti, sanatosi, veseli si plini de viata. Este, de asemenea, minunat, ca o mare parte din preocuparile tale sa fie spre salvarea celor necajiti, orfani, flamanzi sau bolnavi. In aceeasi masura, este extraordinar, ca o data ce ti-ai pus in cap ca tu esti EROUL (fie barbat,fie femeie), sa iti realizezi visul si sa te simti cu adevarat implinit la sfarsitul vietii.
Totusi, pentru a-ti realiza visul la care tii mult si despre care crezi cu tarie ca reprezinta chiar menirea ta, este obligatoriu sa indeplinesti o conditie, doar una. O sa dau un exemplu: in avion, in cazul unui accident, instructiunile sunt foarte clare: mai intai iti pui tie masca de oxigen si abia dupa aceea copilului sau altor oameni care iti sunt in imediata apropiere si nu o pot face singuri.
Cred ca este foarte clar: daca tu nu ai oxigen,te vei sufoca si nu vei avea cum sa-i ajuti pe ceilalti. Daca tu nu ti-ai bandajat rana, vei sangera, iti vei pierde fortele si nu vei putea salva pe nimeni. Vor suferi prietenii tai, familia ta, comunitatea, poate chiar mai mult decat atat Copilul tau va suferi pentru ca tu nu ai avut grija, mai intai, de tine. Cati oameni nu si-au pierdut parintii din cauza auto-neglijentei? Cati oameni nu si-au trait copilaria pentru ca au avut grija de parinti alcoolici, work-alcolici (facand mancare sau avand grija de frati mai mici), parinti cu dureri imense care erau in imposibilitate sa aiba putina afectiune pentru copiii lor? Cati oameni au uitat ce inseamna mangaiere, atentie, incurajare si sprijin pentru ca parintii lor nu stiau cum sa-si vindece rana sufletului primita….. de la alti parinti loviti care nu se uitau la suferinta lor.
Oricat de mult ar vrea cineva sa fie ajutat, cand te va vedea plin de rani, vanatai, cand ca vedea ca abia te tii pe picioare sau ca iti tremura mainile de la dureri, va refuza. Iar daca va accepta, exista o posibilitate destul de mare de a va prabusi impreuna. Si atunci visul tau se naruie.
Imi plac eroii, salvatorii in carne si oase si le respect crezurile, vointa, perseverenta si dorinta sincera de a fi mai bine, atata timp cat isi folosesc toate aceste calitati mai intai pentru propria persoana. Umple-ti plamanii cu oxigen, goleste-ti mintea de ganduri negative, scapa de toxinele din corp, accepta forta si vulnerabilitatea sufletului, re-traieste suferinta de care ai avut parte pentru a o intelege si accepta. Dupa aceea, te vindeci, capeti putere interioara, stii cine esti si ce ai de facut, inveti masurile de prim ajutor si ii vindeci pe ceilalti din experienta ta. Si tine cont ca nu toti vor, respecta-le dorinta si treci mai departe. Sa nu crezi ca vei fi imun deoarece tot om ramai. Dar vei stii sa inveti mai repede lectia, vei stii cum sa ceri ajutor cand ai nevoie si, mai ales, vei stii ca puterile tale au si ele limita lor si trebuie reincarcate.