Cine sunt eu ca urmare a ceea ce a fost si este? 12.11.2016

EU VREAU SA MA CUNOSC.

Suntem mai mult decat vad ceilalti si chiar mai mult decat vedem noi insine.
Uneori ceea ce am devenit si ceea ce suntem sunt doua lucruri diferite. A ne cunoaste in intregime, cu toate partile noastre, unele mai intunecate, altele mai luminoase, este un proces complex care necesita angajament, implicare si vointa. Mai presupune si a renunta la ceea ce am invatat ca suntem, prin ochii altora. Este suficient de dificil sa recunoastem, sa acceptam, sa schimbam, sa vindecam. Este ca atunci cand un copil invata sa mearga: cade, se loveste, este nesigur, are nevoie de ajutor, sa ridica.

In sine, aceasta experienta este revelatoare si pe masura ce avansam, incepe sa ne deschida mintea si sufletul astfel incat sa putem spune, la un moment dat: Acum stiu cine sunt!

A ne cunoaste cu adevarat nu este usor, dar merita!

Te invit la o incursiune in propria fiinta printr-un un nou workshop de Constelatii ale Identitatii, pe 12 noiembrie 2016, pentru a:
-Incerca sa invatam cum facem deosebirea intre gandurile si emotiile noastre si ale celorlalti oameni importanti din viata noastra
-Confrunta situatiile in care ne-am simtit neintelesi, neglijati, nevazuti, neaaceptati
-Invata cum sa ne dam timp si spatiu pentru a iesi din presiunea interioara, din asteptarile pe care le avem noi catre altii sau le au altii de la noi, cum sa ne vorbim fara sa ne abuzam
-A invata sa ne punem intrebarea: Cine sunt eu? – o intrebare ca sa fie in mintea noastra pe tot parcursul vietii deoarece o persoana cu o identitate sanatoasa continua sa se dezvolte si sa evolueze permanent.

Orar: 10-18:30, cu pauze de cafea si o pauza de pranz de 45 minute
Locatia: Bd Magheru nr 26. Detalii despre adresa se vor primi la inscriere.
Cost: 200 de lei.

Pentru inscriere poti suna pana la data de 09.11.2016 la tel 0726.113.331 sau poti trimite un email la adresa adelam110@gmail.com. Inscrierea implica un avans de 100 lei. In cazul in care nu mai poti participa avansul nu este returnabil dar orice persoana pe care o trimiti in locul tau va fi binevenita ca si tine.
Fiecare participant poate lucra cu ceea ce este important pentru el, tema fiind orientativa.

Despre metoda:
Metoda Constelatiilor Identitatii ne ajuta sa vedem, sa ne apropiem, sa contientizam ranile noastre interioare pe care le ascundem, cu multa grija, prin mecanismele de protectie. Ne ajuta sa identificam conflictele interne si sa deblocam emotii. Ne invata sa avem rabdare, sa iesim din iluzii, sa renuntam la mijloacele de dominare si victimizare, sa ne asumam responsabilitatea pentru viata noastra, sa crestem partile sanatoase si sa ne intregim identitatea proprie
In prezent, practic aceasta metoda avand la baza teoria psihotraumatologiei multigenerationale dezvoltate de prof. Franz Ruppert. Prin aceasta metoda exploram, de fapt, structurile noastre psihologice. Toate evenimentele dificile din viata noastra ne schimba identitatea si ne influenteaza EUL (una din functiile de baza ale psihicului uman).
Este greu sa ne dezvoltam Eul pentru ca avem nevoie de ceilalti. De exemplu, indeplinirea nevoilor simbiotice din prima parte a vietii noastre ne face sa apartinem exclusiv altor persoane (mama, tata) si facem orice ca ele sa ni le implineasca: ‘’trebuie sa fiu cum vor, sa fac ce vor ca sa primesc ceva’’. Si, uneori, pare ca renuntam la cine suntem si la ce ne dorim sa facem pentru ca apare ideea ‘’primesc de la ceilalti doar daca nu mai sunt EU’’.
In restul vietii noastre exista intotdeauna o voce in interior care intreaba: ‘’Cine sunt eu?’’, “Aceasta este viata mea?’’ si, atunci, atentia noastra e necesar sa fie indreptata spre recuperarea sinelui autentic.

Cum se lucreaza?
Se alege intentia (ce dorim sa schimbam sau la ce vrem sa ne uitam). Cuvintele alese in intentie sunt foarte importante pentru cel care lucreaza pentru ca in aceste cuvinte sunt puse perceptii, reprezentari, trairi, cauze ale blocajelor, simptomelor. Cuvintele din intentie ne duc mai apropae de indentitatea noastra. Se alege, din grup, un reprezentant pentru fiecare cuvant. Odata plasat in constelatie, reprezentantul poate ‘’prin intermediul abilitatilor noastre perceptuale sa reprezinte sau sa participe si sa empatizeze in forma cea mai potrivita din punct de vedere fizic, emotional si mental cu circumstantele altor membri sau cu fortele din sistemul de familie…’’ (Albrecht Mahr).

Cu drag,
Psihoterapeut Adela Mihalcea
www.adelamihalcea.ro