A fi single – oportunitati si provocari

Te invit sa participi la un grup de suport terapeutic dedicat special celor care sunt singuri, dar care isi doresc in continuare o relatie de cuplu.

Scopul acestui grup este:

– de a crea posibilitatea impartasirii de idei, ganduri, trairi, putinte si neputinte pe care fiecare le experimenteaza si care ar putea fi de ajutor pentru ceilalti. De multe ori, a afla ca nu esti singur, ca sunt si alti oameni care se confrunta cu probleme, aceleasi sau altele,poate fi in sine o usurare. Intr-o astfel de interactiune poti afla solutii la care nu te-ai gandit sau poti ajuta pe cineva cu propriile experiente.
– de cunoastere si crestere personala prin interactiunea cu membrii gupului. Grupul, ca si fiecare membru al sau, poate fi considerat un model de persoana deoarece are capacitatea de a apasa pe butoanele tale interioare, de a te incuraja sau critica, de a pune presiune sau de a fi indiferent, de a glumi sau de a se supara. Cu alte cuvinte, intr-un grup poti experimenta tot ceea ce tine de relationare atat cu propria persoana cat si cu ceilalti.

In acest fel, beneficiile participarii la un grup de suport terapeutic pentru singles pot fi:

– Posibilitatea de a vorbi in siguranta despre experientele tale – Acest grup are ca scop exprimarea personala onesta, fara teama, a gandurilor si sentimentelor legate de ce se intampla in viata fiecaruia dar si a celor legate de diferite persoane din grup, fara agresivitate, umilinte sau etichetari . Acest aspect il intalnim in orice forma de relationare si este important ca fiecare sa vada efectele felului in care simte si gandeste;
– Sa vezi mai bine ce interactiune iti face bine sau mai putin bine si care sunt reactiile tale, ce iti place si ce nu, ce e gestionabil pentru tine si ce nu in relatia cu membrii grupului, cum te poti regla personal dar si cu ceilalti;
– Exprimarea deschisa si sincera a emotiilor;
– Descoperirea convingerilor si credintelor, a gandurilor, cu privire la tine si la ceilalti, care te pot impiedica sa te bucuri de relatii bune;
– Descoperirea resurselor interioare astfel incat sa poti merge mai autentic si increzator catre o relatie
– Empatia membrilor grupului – cand ceilalti te inteleg, te simti acceptat si, in acest fel se reduce sentimentul de izolare, rusine, singuratate;
– Regasirea sentimentelor de confort si familiaritate intr-o forma de relationare suficient de intima.

CUM SE DESFASOARA?

– Acest grup de suport se va intinde pe parcursul a 5 sesiuni de cate 2 ore. Cele 5 sesiuni se pot prelungi in functie de nevoile si posibilitatile grupului si ale terapeutului.
– Este un grup inchis – adica dupa inceperea primei sesiuni nu mai poate intra altcineva. In anumite conditii si doar daca grupul este de acord se poate accepta o noua primire la grupul deja format.
– fiecare persoana va beneficia de timpul sau pentru a putea vorbi despre experientele personale
– numar persoane – minim 7 – maxim 15
– se desfasoara online, in ziua de miercuri, intre orele 17:30 – 19:30, o data la 2 saptamani. Vom folosi platforma zoom. In cazul in care vom avea permisiunea sa ne intalnim la cabinet, o vom folosi:).
– Prima sesiune este pe 24 iunie, urmata de 8 iulie si 22 iulie. Pentru urmatoarele doua sesiuni vom discuta impreuna avand in vedere perioada de concedii. Pentru coeziunea grupului, va rog respectati angajamentul de a participa la toate cele 5 sesiuni.
– Am pregatit cateva teme de discutie cum ar fi convingeri care te incurca sau blocheaza, nevoi si temeri pe care le ai, ce inseamna conexiune, cum arata dependenta sanatoasa si ce inseamna autonomie, etc dar cel mai important este ca membrii grupului sa se simta liberi sa abordeze orice tema simt nevoia.
– cost -100 lei/ persoana/sesiune. Suma de 500 lei/persoana se va achita integral dupa inscriere.
– Ca la toate grupurile de suport, de dezvoltare personala sau terapeutice fiecare va respecta conditiile de confidentialitate a membrilor grupului si a discutiilor dintre acestia,printr-un acord scris transmis inainte de prima sesiune.
inscrierea se va face pana la data de 18 iunie 2020 la adresa de mail adelam110@gmail.com

Sa ne vedem cu bine!
Adela Mihalcea